Откривателките на блога

Откривателките на блога
Сиси и Яна и едно куче по средата

6/11/2008

София, Виена и... метрото

Виена

София е един от най-неприятните градове за живеене в Европейския съюз. Виена пък е сред първите 3.
Днес докато чаках метрото си мислех точно за Виена. Погледнах разписанието на метрото в сайта на СКГТ. Пишеше, че в 16:29 трябва да мине влак и да ме откара до центъра. Веднага излетях, защото нямах много време. Когато стигнах до станцията с облекчение видях, че е 16:27. Погледнах преди колко време е минал последният влак на тази станция. Преди 2 минути!?!?! Моля?! Преди 2 минути?

София
А трябва да е минал преди 4. Поне според информацията, която дават от СКГТ.
До този момнт смятах, че метрото е най-точният градски транспорт в София. Няма задръствания, няма закъснения. Обаче НЕ!
По-късничко днес ще кача и няколко снимчици, с които да потвърдя думите си.
Такаааа. Още не съм приключила.
Седя си аз и се пуля срещу часовника и си мисля "Колко беше хубаво във Виена. Там не само не те карат да смяташ след колко време ще дойде следващият влак (ако знаеш на какъв интервал се движат), но и бяха много точни. По дяволите, там и трамваите бяха точни. А тук... уф, тук не могат дори да направят система, която да показва кога ще пристигне влака. Разбира се, защо да го правят като се предполага, че сме добре с математиката и можем сами да пресметнем кога ще дойде, ако знаем кога е тръгнал и на колко време върви. И там влаковете пътуваха на 10 минути само 5 сутринта, а през останалото време (в почивни дни) не съм чакала повече от 6 минути. А тук... ех, тук в пиковите часове се движат на 6 минути. Ужас!"
И докато си мисля всичко това поглеждам отново към часовника. Гледам и не вярвам нито на очите си, нито на ушите си. Влакът е тръгнал от станцията преди 7 минути!!!
Чакай, помисли... той трябва да е тук 6:45 минути, след като е тръгнал последния. Сигурна съм, че не греша. Не, по-добре да проверя... Проверявм... и съм права. Минутите стават 8... и чак на деветата долавям лек шум, виждам фарове... влакът пристига. Урааааа!
Обаче трябваше да е тук преди 6 минути, ако може да се вярва на разписанието в www.skgt-bg.com. На тях обаче май не може да вярва.
Най-точният транспорт в столицата се оказа по-неточен и от жена...

Часът е 16:32, а влакът е минал преди 6:22 минути. Според СКГТ той трябва да е минал преди 3 минути.

Пак според СКГТ между 16:00 и 19:00 часа влаковете се движат на 6:45 минути, а тук пише, че последният валк е минал от тук преди 7:40 минути.
Ето го и графикът:

2 коментара:

Анонимен каза...

Като работник в СКГТсамо искам да поясня, че има две разсписания - лятно и зимно, лятното е валидно само за периода юни-август, а зимното за останалите месеци, от там може и да се е получило разминаването.

Кучките каза...

Това е прекрасно, но аз не съм виждала в метрото да се сменя графика. Ако има летен и зимен график, защо просто не слагате разписанията на влаковете. Освен това, позволете ми да не вярвам, че това е причината за закъсняването или подраняването на влака.
Все пак благодаря за коментара и се надявам да има повече служители като вас, които да се опитват да помагат както могат на клиентите си.